BE-C-CE2018-12-04T20:21:51+00:00

Aanhangwagen auto

Rijschool aanhangwagen auto

Rijschool vrachtwagen

Rijschool vrachtwagen

Aanhangwagen/oplegger

Aanhangwagen/oplegger vrachtwagen

Rijbewijs BE : aanhangwagen auto

Verschil rijbewijs B | B+code96 | BE

Rijbewijs B
Het rijbewijs B laat toe een aanhangwagen te trekken met een MTM (maximaal toegelaten massa) tot 750 kg. Indien de MTM van de aanhangwagen meer bedraagt dan 750 kg, volstaat het rijbewijs B op voorwaarde dat de MTM van het samenstel (trekkend voertuig + aanhangwagen) niet meer dan 3.500 kg bedraagt.

Rijbewijs B + Code 96
Als de MTM van het samenstel (trekkend voertuig + aanhangwagen) meer bedraagt dan 3.500 kg, maar 4.250 kg niet overschrijdt, wordt de ‘code 96’ op het rijbewijs vereist. Deze code krijgt u na het volgen van een praktijkopleiding en het afleggen van een praktijkexamen.

Rijbewijs BE
Het rijbewijs B+E is vereist voor samenstellen van voertuigen bestaande uit een trekkend voertuig van de categorie B en een aanhangwagen of oplegger met een maximaal toegelaten massa van ten hoogste 3.500 kg. Indien u wilt rijden met een aanhangwagen met een M.T.M. hoger dan 3.500 kg, op voorwaarde dat de M.T.M. van het samenstel niet meer bedraagt dan 12.000 kg, dan dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs C1+E.

Opbouw van de opleiding BE

Standaard bestaat onze opleiding BE naar het rijbewijs CODE 96 en BE uit het volgende pakket: 8 uur individuele praktijklessen (dit is het wettelijke minimum), dat we verdelen in 3 schijven (3 uur + 3 uur + 2 uur). Aansluitend wordt er ook begeleiding voorzien op het rijexamen.

Contacteer ons voor een persoonlijke offerte.

CONTACT

Rijbewijs C : met een vrachtwagen de weg op

Rijbewijs C1 | C

C1
Om een rijbewijs C1 te kunnen behalen moet men minimum 18 jaar oud zijn en een rijbewijs B bezitten. Een C1 telt vanaf 3.500 kg (MTM) tot maximaal 7.500 kg (MTM).

C
Om een rijbewijs C te kunnen behalen moet men minimum 21 jaar oud zijn en een rijbewijs B bezitten. Een C telt vanaf 3.500 kg en heeft geen maximum.

Opbouw van de opleiding C

Rijbewijs CE : aanhangwagen of oplegger vrachtwagen

Rijbewijs CE1 | CE

CE1
Om een rijbewijs CE1 te kunnen behalen moet men minimum 18 jaar oud zijn en een rijbewijs C bezitten. Een CE1 telt bij de volgende criteria:
– de trekker heeft een belading vanaf 3.500 kg tot maximaal 7.500 kg (MTM)
– de aanhangwagen heeft een belading vanaf 750 kg tot maximaal 12.000 kg (MTM) als sleep

CE
Om een rijbewijs CE te kunnen behalen moet men minimum 21 jaar oud zijn en een rijbewijs C bezitten. Een CE telt bij de volgende criteria:
– de trekker heeft een belading vanaf 7.500 kg (MTM)
– de aanhangwagen heeft een belading vanaf 750 kg (MTM)

Opbouw van de opleiding CE

Het VerkeersOpleidingsCentrum-Brugge verzorgt de volledige begeleiding op het gebied van rijopleidingen.Wij zorgen dat u en uw medewerkers zich sneller, goedkoper en veiliger van A naar B kunnen verplaatsen.

CONTACTEER ONS