Rijbewijs B2018-09-14T12:20:27+00:00

Stap voor stap naar je rijbewijs

Het RIJBEWIJS B (auto) behalen met RIJSCHOOL VOC

Je hebt besloten om te gaan voor je rijbewijs B. En je maakt de slimme keuze om hiervoor beroep te doen op een rijschool. Iemand leren rijden, dat is immers het werk van professionals die kennis en ervaring hebben in het stapsgewijs opbouwen van een lesprogramma. Nadat je geslaagd bent voor het theoretisch examen, begin je aan een nieuwe cyclus. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende pakketten die je bij onze rijschool kan kiezen.

Voor kandidaten die leren rijden met een begeleider bieden wij het vormingsmoment aan. Onderaan deze pagina kan je hiervoor inschrijven.

rijbewijs B

Begin op de weg : 2 uur – 120 euro btw inbegrepen

Als een leerling bij ons start, willen we graag weten hoever hij/zij staat met kennis en vaardigheden.
Je kan dit pakket ook kiezen als een voorbereiding op je rijexamen.

Goed op weg : 6 uur – 360 euro btw inbegrepen

– We leren je in alle rust & veiligheid de basistechnieken zodat jij en je begeleider straks met een gerust hart de eerste voorzichtige rit op een rustige openbare weg aankunnen.
– Dit zijn onze ‘basic’ stappen: zithouding, bedieningsorganen, starten, vertrekken, stoppen, kijk- en stuurtechniek, op- & terugschakelen, remtechnieken (ook aan iets hogere snelheid), rechts afslaan, links afslaan
– Verkeersdeelname op rustige wegen

Veilig op weg : 12 uur – 720 euro btw inbegrepen

In dit pakket zit “goed op weg” plus leren rijden in het verkeer.
– Naast het aanleren, de inoefening en de optimalisatie van de basistechnieken, brengen we je ook de nodige handelingen bij om aan normaal verkeer te leren deelnemen.
– Naast de ‘basic’ stappen, nemen we met jou in dit programma ook de ‘safe driving’ stappen: optimaliseren van de kijktechniek, kruispunten, voorrangsregels, ronde punten, rijstrookverandering + voorsorteren, bijzondere handelingen zoals parkeren, keren op de rijbaan, achteruit rijden
– Verkeersdeelname in normaal verkeer, in de stadskern en op autosnelwegen

Efficiënt op weg : 20 uur – 1200 euro btw inbegrepen

Dit all-in totaalpakket van 20 uur behelst 6 uur ‘Goed op weg’ + 6 uur ‘Veilig op weg’ aangevuld met 8 uur hands on coaching naar een vlotte, preventieve en efficiënte rijstijl.

Vormingsmoment

Iedereen die vanaf 1 oktober een leerling begeleidt tijdens de rijopleiding, moet eenmalig een vormingsmoment volgen, ook als je vóór 1 oktober 2017 al begeleider bent geweest. Heb je het vormingsmoment gevolgd, dan blijft het 10 jaar geldig en kan je meerdere leerlingen leren rijden.

Na het vormingsmoment ontvang je een attest. Je leerling moet dat attest voorleggen als hij/zij het voorlopig rijbewijs gaat aanvragen bij het gemeentehuis.

De prijs bedraagt 20 euro per begeleider  (incl. BTW) en je leerling mag gratis deelnemen aan het vormingsmoment.