CE2017-11-13T08:54:08+00:00

Rijbewijs CE : vrachtwagen + aanhangwagen of oplegger

Heel wat bedrijven en openbare diensten werken samen Rijschool VOC voor het behalen van rijbewijs CE met/zonder vakbekwaamheid. Hun chauffeurs door ons laten opleiden, dat doen ze niet zomaar. Iemand leren rijden, dat is bij ons het werk van professionals die kennis en ervaring hebben in het stapsgewijs opbouwen van een lesprogramma. Rijschool VOC gaat nog een stapje verder. Wij leren niet alleen rijden om te slagen in het examen. Wij coachen naar een veilige, efficiënte en economische rijstijl. Wij beschikken over nieuwe, speciaal uitgeruste voertuigen en een unieke opleidingsinfrastructuur met het grootste verkeersveiligheidsterrein van Vlaanderen (3 hectare). Alle tools om ook van ùw opleiding CE een succes te maken!

Verschil rijbewijs CE / CE1 / Groep CE

CE1

Om een rijbewijs CE1 te kunnen behalen moet men minimum 18 jaar oud zijn en een rijbewijs C bezitten. Een CE1 telt bij de volgende criteria:

  • de trekker heeft een belading vanaf 3.500 kg tot maximaal 7.500 kg (MTM)
  • de aanhangwagen heeft een belading vanaf 750 kg tot maximaal 12.000 kg (MTM) als sleep

CE

Om een rijbewijs CE te kunnen behalen moet men minimum 21 jaar oud zijn en een rijbewijs C bezitten. Een CE telt bij de volgende criteria:

  • de trekker heeft een belading vanaf 7.500 kg (MTM)
  • de aanhangwagen heeft een belading vanaf 750 kg (MTM)

Groep CE

Om een rijbewijs met vakbekwaamheid groep CE te kunnen behalen moet men minimum 18 oud jaar zijn en een rijbewijs C bezitten. Een groep CE telt vanaf 3.500 kg (MTM) en heeft geen maximum.

Opbouw van de opleiding CE

Zonder Vakbekwaamheid

Een CE1 en CE kunnen gebruikt worden wanneer de hoofdtaak niet het vervoer is, zoals bij:

  • Privévervoer opleiding CE
  • Leger, civiele bescherming, testritten
  • Voertuigen gebruikt tijdens noodoperaties

Praktijk

Minimaal 12 uren
Praktisch examen van 45 minuten (manoeuvres & openbare weg)

Met Vakbekwaamheid

Een rijbewijs CE met vakbekwaamheid wordt gebruikt bij alle ander professioneel vervoer met de vrachtwagen, waar de hoofdtaak van de chauffeur dus het vervoer is.

Het luik vakbekwaamheid wordt meestal samen behaald met het rijbewijs C, indien dit niet het geval was werken wij graag een programma voor u uit. Contacteer ons hiervoor.

Onderwerp (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht (verplicht)

Uw telefoonnummer

VOCB

Wij verzorgen de complete begeleiding op het gebied van verkeersveiligheid voor personen en bedrijven die veel op de weg zitten. Zorgen dat u sneller, goedkoper en veiliger van A naar B blijft komen, daar draait het om.

Contacteer ons

Stuur ons een bericht via dit contactformulier en we antwoorden u zo snel mogelijk. Wij maken graag een afspraak voor een persoonlijke bespreking van de mogelijkheden op maat van uw onderneming of organisatie, bij VOC of bij u. Onze contactgegevens zijn:

Adres: Kleine Pathoekeweg 4-10
8000 Brugge

Telefoon: +32(0)50 315 866
en +32(0)50 14 06 06 (RIJSCHOOL)

Emailinfo@voc-brugge.be