C2017-11-13T08:53:30+00:00

Rijbewijs C : met een vrachtwagen de weg op

Heel wat bedrijven en openbare diensten werken samen Rijschool VOC voor het behalen van rijbewijs C met/zonder vakbekwaamheid. Hun chauffeurs door ons laten opleiden, dat doen ze niet zomaar. Iemand leren rijden, dat is bij ons het werk van professionals die kennis en ervaring hebben in het stapsgewijs opbouwen van een lesprogramma. Rijschool VOC gaat nog een stapje verder. Wij leren niet alleen rijden om te slagen in het examen. Wij coachen naar een veilige, efficiënte en economische rijstijl. Wij beschikken over nieuwe, speciaal uitgeruste voertuigen en een unieke opleidingsinfrastructuur met het grootste verkeersveiligheidsterrein van Vlaanderen (3 hectare). Alle tools om ook van ùw opleiding C een succes te maken!

Verschil rijbewijs C1 / C / Groep C

C1

Om een rijbewijs C1 te kunnen behalen moet men minimum 18 jaar oud zijn en een rijbewijs B bezitten. Een C1 telt vanaf 3.500 kg (MTM) tot maximaal 7.500 kg (MTM).

C

Om een rijbewijs C te kunnen behalen moet men minimum 21 jaar oud zijn en een rijbewijs B bezitten. Een C telt vanaf 3.500 kg en heeft geen maximum.

Groep C

Om een rijbewijs met vakbekwaamheid groep C te kunnen behalen moet men minimum 18 oud jaar zijn en een rijbewijs B bezitten. Een groep C telt vanaf 3.500 kg (MTM) en heeft geen maximum.

Opbouw van de opleiding C

Zonder Vakbekwaamheid

Een opleiding C of C1 kunnen gebruikt worden wanneer de hoofdtaak niet het vervoer is, zoals bij:

Privévervoer
Leger, civiele bescherming, testritten
Voertuigen gebruikt tijdens noodoperaties

Theorie

1 dag theorie opleiding van de wegcode
Theoretische examen rijbewijs (50 meerkeuzevragen)

Praktijk

Minimaal 8 uren, bij voorkeur 10 uren
Praktisch examen van 80 minuten (manoeuvres & openbare weg)

Bijkomende Informatie

Voor het rijbewijs C is het wettelijk vastgelegd minimum aantal praktijkuren 8. Ervaring leert echter dat 90% van de deelnemers nood heeft aan een ruimere inoefenfase van 2 bijkomende uren. De opleiding kan dan bijvoorbeeld georganiseerd worden in 3 uur + 3 uur + 3 uur + 1 uur voorafgaand aan het praktijkexamen.

Met Vakbekwaamheid

Een rijbewijs C met vakbekwaamheid wordt gebruikt bij alle ander professioneel vervoer met de vrachtwagen, waar de hoofdtaak van de chauffeur dus het vervoer is.

Theorie

2 dagen theorie: 1 dag wegcode & 1 dag vakbekwaamheid
Theoretische examen vakbekwaamheid:
100 meerkeuzevragen
5 cases met telkens 8 vragen en mondelinge proef

Praktijk

Deel 1: 12 uren rijles
Praktijkexamen manoeuvres & basiskwalificatie (75 minuten)
Deel 2: 4 uren rijles
Praktijkexamen openbare weg (105 minuten)

KMO-portefeuille

Wij zijn erkend voor betaling met de KMO-portefeuille. Op deze manier moeten KMO-bedrijven zelf slechts 60 of 70% van de opleiding financieren.

Vul hieronder uw gegevens in voor een persoonlijke offerte:

Onderwerp (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht (verplicht)

Uw telefoonnummer

VOCB

Wij verzorgen de complete begeleiding op het gebied van verkeersveiligheid voor personen en bedrijven die veel op de weg zitten. Zorgen dat u sneller, goedkoper en veiliger van A naar B blijft komen, daar draait het om.

Contacteer ons

Stuur ons een bericht via dit contactformulier en we antwoorden u zo snel mogelijk. Wij maken graag een afspraak voor een persoonlijke bespreking van de mogelijkheden op maat van uw onderneming of organisatie, bij VOC of bij u. Onze contactgegevens zijn:

Adres: Kleine Pathoekeweg 4-10
8000 Brugge

Telefoon: +32(0)50 315 866
en +32(0)50 14 06 06 (RIJSCHOOL)

Emailinfo@voc-brugge.be